VOORWOORD

Rechtstreeks de herfst in

Sectorhoofd Media & Cultuur Ger Deleij blikt terug op afgelopen zomer en kijkt vooruit

We lijken eind augustus, begin september rechtstreeks de herfst in te zijn gegaan. Met guur weer, buien en zelfs de eerste najaarsstormen. En hoewel de zomer alweer ver achter ons lijkt te liggen, hoop ik dat je terug kunt kijken op een ontspannen vakantie en daar nog even van kunt nagenieten.

Aan het mooie zomerweer heeft het in ieder geval niet gelegen. Sinds de lockdown half maart hebben we mooi weer gehad. Laten we hopen dat september en oktober nog mooie najaarsdagen voor ons in petto hebben!

Ik hoop dat je, nu de avonden weer langer worden, veel leesplezier beleeft aan het nieuwe digitale magazine van FNV Media & Cultuur dat voor je ligt. We hebben weer een aantal leuke en interessante artikelen voor je klaargezet. Onder meer een interview met multi-instrumentalist Robin van Vliet, van de band Slagerij Van Kampen. Hij geeft zijn visie op de muziekindustrie en vertelt hoe zijn bestaan sinds de uitbraak van corona veranderd is naar het maken en produceren van veel meer studiomuziek. Verder lees je meer over de open brief die mediamakers afgelopen zomer aan NPO-voorzitter Shula Rijxman stuurden en wat dat opleverde: er lijkt een einde te komen aan de uitknijpcontracten van omroeppersoneel. Tenslotte praten we je bij over de contrabassist die door de rechter als schijnzelfstandige wordt beoordeeld en alsnog een vast contract moet krijgen en de Toneel- en danssector die als eerste sector een minimumtarief voor zelfstandigen heeft afgesproken. Veel media-, kunst- en cultuurnieuws dus in deze uitgave, maar vanzelfsprekend lees je het laatste nieuws uit onder meer de grafische sector, audiovisueel, klassieke muziek en uitgeverijen op fnv.nl. Alle goeds, stay safe! Ger Deleij Sectorhoofd Media & Cultuur