VERKIEZINGEN FNV

FNV-LEDEN KIEZEN VOORZITTER EN LEDENPARLEMENT

Tekst Harold de Jonge

Heel Nederland gaat in maart 2021 naar de stembus voor de landelijke Tweede Kamerverkiezingen. Als FNV-lid kan je, voorafgaand daaraan, nog een belangrijke stem uitbrengen. Onze leden kiezen dan namelijk wie hen mogen vertegenwoordigen in het ledenparlement; de ‘Tweede Kamer van de FNV’. Ook heb je een belangrijke stem in welke kandidaat de nieuwe FNV-voorzitter wordt.

Op 11 december worden de kandidaten voor het FNV-voorzitterschap bekend gemaakt op fnv.nl/voorzitter. Dat is ook het moment dat voor hen de campagneperiode start en zij hun standpunten en visie kunnen delen met de leden. Een belangrijk moment in deze campagneperiode is de debatbijeenkomst die plaatsvindt op 3 februari. Tijdens deze bijeenkomst worden de kandidaten stevig aan de tand gevoeld over vakbondsissues en krijgen ook leden de mogelijkheid om hen te bevragen. Meer informatie over deze debatbijeenkomst en hoe jij jouw vragen aan de kandidaten kunt voorleggen vind je op fnv.nl/debatbijeenkomst.

MAAK KENNIS MET DE KANDIDATEN VOOR HET LEDENPARLEMENT

Op 6 januari worden de kandidaten voor ons ledenparlement bekend gemaakt. Dan start ook voor hen de campagneperiode en kunnen zij zich in de kijker van de kiezer proberen te spelen. Vanaf die datum vind je op fnv.nl/ledenparlement een overzicht van de kandidaten per sector. Ook lees je daar meer over hun motivatie, standpunten en achtergrond. De kandidaten die worden gekozen, vertegenwoordigen de komende vier jaar de leden in jouw sector.

JOUW STEM IS BELANGRIJK!

Jouw stem is belangrijk, want daarmee heb je direct invloed op wie er aan het roer staat van de FNV. Stemmen op de kandidaten van jouw keuze is mogelijk vanaf 4 februari om 12.00 uur. Alle FNV-leden mogen stemmen op de voorzitter van hun keuze. Daarnaast mag je een stem uitbrengen op de vertegenwoordiger(s) die namens jouw sector worden afgevaardigd naar het ledenparlement. Het is essentieel, dat jouw contactgegevens goed geregistreerd staan in ons ledensysteem, zodat dat jij in februari jouw stem kunt uitbrengen. Controleer zelf je gegevens via fnv.nl/MijnFNV en geef indien nodig je wijzigingen door.

Deel deze pagina