LEZERSREACTIES

QUOTES & POST VAN LEDEN

WIL JIJ DE REDACTIE LATEN WETEN WAT JE VINDT? MAIL DAN NAAR REDACTIE@FNV.NL.

Hieronder tref je een selectie uit mail, sociale media en de ouderwetse brievenbus. De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen in te korten.


BIJNA FAN

Heb net de digitale versie van het fnv-magazine in de mailbox gelezen. Ik ben redelijk sceptisch om tijdschriften te digitaliseren want ik hou van papier in mijn handen, maar het viel alleszins mee. Ik kon heel makkelijk door de verschillende artikelen bladeren en het formaat en de presentatie van de afzonderlijke artikelen waren prettig om te lezen.

Misschien word ik nog eens een échte fan!

Willemijn Veen

WAT VIND JIJ VAN FNV MAGAZINE?

FNV Magazine maken we voor jou en alle andere leden van de FNV. Daarom horen we graag wat jij vindt van ons digitale ledenblad. Mis je iets? Heb je verbeterpunten? En wat bevalt je juist aan het online magazine? Wij horen het graag! Mail je opmerkingen naar redactie@fnv.nl. Zo maken we samen FNV Magazine nóg beter!

@ZakariaBOUF Dit kabinet heeft te weinig aandacht voor de mensen die ons land draaiend houden en die niet thuis kunnen werken. Je hoort Rutte niet over schoonmakers, de mensen in de distributie, de agrarische en vleessector, de winkelmedewerkers.

@AbberSimon Tja, we hebben toch VVD gestemd met zijn allen?

@ron_fluit Vroeger had je de bonden die voor je op de bres gingen staan. Tegenwoordig maken zij onderdeel uit van het #kartel, de #junta.


FACEBOOK

NAAR 14

Inwoners van Oldenzaal bieden woensdagavond hun gemeentebestuur een petitie aan. Ze vragen steun voor hun opvatting dat het wettelijk minimumloon nu te laag is om zelfstandig van te leven. Het moet naar veertien euro per uur.

Oldenzaal Journaal

VERHOGEN

Heel belangrijk: verhoog de salarissen in de CAO

Greet van Rooij

ONGELIJK

Het is hier in Nederland nog steeds ongelijk verdeeld! De armen worden nog steeds armer en de rijken alleen maar rijker. Het hele beloningssysteem moet eens een keer bijgesteld worden. Het is zo oneerlijk. De armen halen - nu nog steeds - de kastanjes uit het vuur...

Maureen Hoffman

VOEDING

Iets wat nogal ondersneeuwt in de vitale beroepen is de voedingsindustrie...... weinig tot geen aandacht voor deze beroepsgroep.

Koos van Kruijssen


FOUTEN

Fouten maken en er iets van leren om ze de volgende keer te vermijden is al sinds heuglijke tijden een gave die men ten volle moet en kan benutten. Zoals mijn oude leermeester in de handzetterij al tegen mij zei: wie geen fouten maakt en er niets van leert komt geen stap verder in het leven! Het is goed dat in het FNV Magazine (nummer 3, september) journaliste en schrijfster Miloe van Beek daarover aan het woord komt en ik kan haar woorden alleen maar onderschrijven, bij deze!

Willem Vizee

@Lindavermeulen 'Ik mag van mijn baas geen contact hebben met de FNV'. Dat krijg ik net te horen van een medewerker van een grote winkelketen. We hebben in NL vrijheid van vereniging. Ik blijf versteld gaan hoe ver directies gaan in het tegenwerken van mensen die voor verbeteringen opkomen


FACEBOOK

STANK

Medewerkers van het distributiecentrum AH in Pijnacker zijn boos! Zonder hen geen winst voor AH en aandeelhouders. Een cadeaubon van 25 euro = stank voor dank!

FNV Supermarkt

EINDEJAARSUITKERING

Ruim 200 werknemers Hoogeveens bedrijf Brand Energy krijgen onterecht al twee jaar maar deel eindejaarsuitkering. Margreet Pasman, FNV-bestuurder Bouw & Wonen: 'Werknemers staan in hun recht. Als ze niet over brug komen, gaan we juridische stappen zetten.'

FNV Bouwen & Wonen

ULTIEM

Het zijn ongekende tijden met veel onzekerheden. Om je daarin toch een helpende hand te bieden, hebben we de ‘Ultieme (bijna) alles over corona gids voor zzp’ers’ opgesteld.

FNV Zelfstandigen

LOON

H&M, Primark en Nike: kledingarbeiders in jullie toeleveringsketens hebben recht op hun loon tijdens de pandemie

FNV Mondiaal

Deel deze pagina