REACTIES

QUOTES & POST VAN LEDEN

WIL JIJ DE REDACTIE LATEN WETEN WAT JE VINDT? MAIL DAN NAAR REDACTIE@FNV.NL.

HIERONDER VIND JE EEN SELECTIE UIT MAIL, SOCIALE MEDIA EN DE OUDERWETSE BRIEVENBUS. DE REDACTIE BEHOUDT ZICH HET RECHT VOOR BIJDRAGEN IN TE KORTEN.


FACEBOOK

GELIJK WERK, GELIJK LOON

Hoe zou jij het vinden als je vanaf november tot het einde van het jaar geen salaris zou ontvangen voor het werk dat je doet? Voor vrouwen in Nederland is het de oneerlijke werkelijkheid. Vrouwen verdienen gemiddeld 15 procent minder per uur dan mannen.

Robert Bruinsma

Gelijk werk gelijk loon en niet anders.

Martin Janssen

Niet, krijgen mannen ook 16 weken vrij als hun kind is geboren? Krijgen mannen ook extra pauze als ze een kind verwachten? Dit moet ook allemaal worden meegewogen.

Mariette Roos

Martin Janssen: zodra jij 9 maanden een kind draagt krijg jij die rechten ook.

FNV-vicevoorzitter @KittyJong1 in @SpraakmakersOp1 ‘SyRI is sleepnet op basis van klassenjustitie. Ze willen kleine guppy’s, uitkeringsgerechtigden, vangen, maar waar blijft onderzoek naar grote vissen, een probleemwijk in Wassenaar bijvoorbeeld?’


WERKSTRESS

Werkdruk; voor velen een probleem. Er is een oplossing, een simpele nog wel. Hoe ga je met werkdruk om? Daar worstelen veel mensen mee tegenwoordig. Jullie geven daar

enkele tips voor in het artikel over werkdruk (FNV Magazine 3, pag. 20). Ik zie niet veel in jullie benadering. Mijn bezwaar? Het probleem is juist dat de manager van zijn probleem, jouw probleem maakt. Met jullie aanpak verandert daar weinig aan.

Hoe doe ik het dan? Als de manager een probleem heeft dan blijft dat ook zijn probleem. Is ‘het werk’ niet af? Als de kabouters het ’s nachts niet afmaken dan ligt het er morgen nog. Om mij heen zie ik dat veel mensen de neiging hebben “het werk” af te maken. Het is lastig ze ervan te overtuigen dat dat tegen ze werkt. Het is misschien ook wel tegennatuurlijk. Voor mij werkt het. En ik denk dat het voor anderen ook werkt.

Frans Brouwers

#FNV Bart Plaatje Een kamer van 2 bij 2 met 2 man voor 400 p.p. per week noemen ze netjes. FNV slaat alarm over ‘erbarmelijke omstandigheden’ van arbeidsmigranten op vakantiepark in Heino.


FACEBOOK

GOEDE CAO = GOEDE ZORG

Teken de petitie op www.fnv.nl/steundeziekenhuismedewerkers en steun de ziekenhuismedewerkers in hun strijd voor meer waardering, minder werkdruk en een eerlijk loon.

Wim Spin

En minder schrijfwerk: er moeten te veel onnodige protocollen en lijstjes bijgehouden worden. Daardoor zijn er minder handen aan het bed. Hou op met te veel regelgeving en een te zware top. (managers eruit, die denken het te weten en ze weten niks).

Wim Stijnman

Zolang de arbeidsvoorwaarden moeten worden weggesleept voor de poorten van de hel.


PENSIOENAKKOORD IS PURE DISCRIMINATIE (1)

Even een reactie op het verhaaltje van Marina Steyn. (FNV Magazine 3, pag. 45) Ik vind dat ze gelijk heeft: vrouwen worden namelijk veel ouder dan mannen. En waarom moeten wij mannen dan net zo lang werken als de vrouwen? Zij worden immers ouder dus moeten ze ook langer werken. De pensioenleeftijd is niet voor niks omhoog gegaan, met dank aan de vrouwen. Dat wou ik ff kwijt.

Willem Rutte


PENSIOENAKKOORD IS PURE DISCRIMINATIE (2)

Een belangrijk punt dat mevr. Steyn vergeet te vermelden/overwegen in haar artikel is dat men bij de meeste zogenoemde zware beroepen al begint te werken vóór het twintigste levensjaar. Bij een pensioenleeftijd van 67 of meer betekent dit dus ruim 47 arbeidsjaren! Als men dit vergelijkt met de óók ‘zware’ beroepen zoals mevr. Steyn vermeldt: een kantoorbaan begint vaak pas ná zijn 30e. Ten aanzien van de arbeidsjaren werkt een ‘zwaar’ beroep dus tien jaar langer, klinkt het dan niet logisch dat men dan ook iets eerder zou mogen stoppen?

H.J.A. (Erik) Rodenburg

PENSIOENAKKOORD IS PURE DISCRIMINATIE (3)

Ik viel bijna van mijn draaistoel bij het lezen van het stukje van Marina Steyn. Ik was eerst moeder en huisvrouw. Daarna heb van mijn 40e tot 73e jaar gewerkt als afdelings-/directiesecretaresse. Eerst achter een IBM-bolletje en daarna de pc. Ik heb met veel plezier gewerkt en nooit last gehad van stress, burn-out, rsi, versleten nek en schouders. Helaas heb ik nu last van een versleten rug, maar ben inmiddels 80 jaar! Ik stel voor dat u een maand met een paar stratenmakers mee gaat en EXACT het zelfde werk doet als de heren. Verschil = discriminatie. Na een maand hoor ik graag hoe u heeft genoten van de frisse buitenlucht en zingende vogeltjes. Evaluatie in dit blad? Misschien bevalt het goed en heeft u een nieuwe toekomst!

Lenie Rodenburg-Vermeij


PENSIOENAKKOORD IS PURE DISCRIMINATIE (4)

Ik las net de reactie van Marina Steyn. Ik ben het niet eens met haar opmerking dat het pensioenakkoord pure discriminatie is, maar wel met het feit dat er specifieke aandacht is voor mensen met zware beroepen. Ik werk inmiddels 42 jaar en zou ook erg graag vervroegd met pensioen willen, maar dat wordt zeer lastig met het pensioengat van 65 - 67 jaar. Dan zakt mijn inkomen drastisch, terwijl ik nog een studerend kind heb. Hoop dat de FNV zich ook voor mij, kantoormedewerker, wil blijven inzetten.

Cor Geurtse


FACEBOOK

MINIMUMLOON NAAR 14 EURO

Alleen al in Rotterdam leven zo’n 80.000 mensen onder de armoedegrens. Een van de oorzaken: het minimumloon. Daarom moet dat minimumloon omhoog. Naar 14 euro per uur.

Brigitte Oord

Werd tijd dat FNV daar eens wat aan gaat doen. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen en hopen dat ze nu eens doorzetten. Het is gewoon schandalig en iedereen heeft recht op een fatsoenlijk salaris.

Maarten Nijkamp

Tegenwoordig valt zelfs als vaste werkkracht in lage loonschaal niet meer tot zeer lastig rond te komen.

@FNVZorg_Welzijn @FNV en jeugdzorgwerkgever @ihub_nl bieden honderden verhalen van jeugdzorgwerkers aan de Tweede Kamer aan. Zij willen steun om hun stem te laten doorklinken bij @hugodejonge voor een beter jeugdzorgbeleid @2eKamertweets #inmijnschoenen #KwaliTIJDvoorhetKind #jeugdzorg