VERKIEZINGEN FNV

Verkiezingen ledenparlement en voorzitter FNV

STA JIJ STRAKS AAN HET ROER VAN DE FNV?

Iedere vier jaar kiezen de leden van de FNV hun nieuwe vertegenwoordigers in het ledenparlement. In het voorjaar van 2021 kunnen alle leden hun digitale stem uitbrengen op de kandidaat of kandidaten van hun keuze. In dezelfde periode mogen de FNV-leden zich ook uitspreken over wie de voorzitter van de grootste vakbeweging van Nederland wordt.

Als lid van de FNV heb je door te stemmen dus invloed op de aansturing en koers van de organisatie. Gaat jouw voorkeur uit naar een meer directe manier om de koers van de FNV te beïnvloeden? Stel je dan vooral zelf kandidaat voor de zittingsperiode 2021 – 2025.

VERKIEZING LEDENPARLEMENT

Het ledenparlement heeft de belangrijke taak om de lange termijnkoers van de FNV te bepalen en te beslissen over voorstellen van het bestuur. Ook controleert het ledenparlement het bestuur. Een belangrijk orgaan, waar we dus ook niet de eerste de beste voor zoeken. Maar een positie in het ledenparlement levert je ook veel op. Je vergroot je netwerk en komt in contact met mensen uit een breed scala aan sectoren en doelgroepen. Je krijgt de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen en de stem van de mensen die werkzaam zijn in jouw sector te vertolken. Je kunt dus echt een verschil maken voor jou en je collega’s!

Benieuwd of een positie als afgevaardigde in het ledenparlement iets voor jou is? Kijk dan op fnv.nl/verkiezingen. Hier vind je bijvoorbeeld een filmpje waarin de huidige ledenparlementariërs meer vertellen over hun functie. Ook kun je je aanmelden voor de zogenoemde talententour, waarin we geïnteresseerden klaarstomen voor een mogelijke plek in het ledenparlement. Of meld je simpelweg aan als belangstellende, dan houden we je rechtstreeks op de hoogte van het proces en belangrijke data!

VERKIEZING VOORZITTER

Alle bijna 1 miljoen leden van de FNV kiezen komend voorjaar ook het boegbeeld van de FNV. De voorzitter van de FNV heeft een prominente rol, zowel binnen de FNV-organisatie als daarbuiten. De voorzitter is een inhoudelijk stevige overlegpartner, bijvoorbeeld voor politiek Den Haag, SER en sociale partners. En uiteraard is zij/hij ook een inspirerend en charismatisch leider die in nauw contact staat met onze leden.

Ben jij óf ken jij de ideale kandidaat voor deze cruciale FNV-positie en voldoe jij aan het profiel? Dan komen we graag met je in contact. Lees alles over de functie en het (aanmeld)proces op fnv.nl/verkiezingen.

Deel deze pagina