REACTIES

QUOTES & POST VAN LEDEN

WIL JIJ DE REDACTIE LATEN WETEN WAT JE VINDT? MAIL DAN NAAR REDACTIE@FNV.NL.

Hieronder tref je een selectie uit mail, sociale media en de ouderwetse brievenbus. De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen in te korten.


POST

HOGE NOORDEN

In FNV Magazine nr. 2 is sprake van iemand die afreist naar het hoge noorden. Het hoge noorden zijn de Scandinavische landen. Van mijn huisadres in Wommels naar Utrecht is het 152 km en van Utrecht naar Maastricht is het 181 km. Ik lees nooit over afreizen naar het diepe zuiden. Hou eens op met die ingesleten gewoonte van het betitelen van Friesland, Groningen en Drenthe als ‘het hoge noorden’.

G. Hoekstra

BUBBEL

Een wel heel gezagsgetrouw stukje over het beleid van de ECB (nummer 2/2020). Het geld van de ECB zou in de economie terechtkomen, maar daar zit nu juist het probleem: dat gebeurt maar mondjesmaat en dan met name in de huizenprijzenbubbel. De rest verdwijnt in de aandelenprijzenbubbel. De ECB zegt uit te zijn op een bescheiden inflatie, maar het beleid is alleen goed voor de kapitalisten van deze wereld.

Heero Pol

ONDERGESCHIKT

Een doorn in mijn oog is dat het magazine vooral foto’s van mannen toont. Soms is er ook een vrouw, maar heel vaak zie je dan vrouwen bij ‘zielige’ stukken staan of in ondergeschikte posities. En dat vind ik – als feminist – erg jammer, ja zelfs heel vervelend.

Tanja Schrijver

@FNV

Steeds meer huurders kunnen woonlasten, voedsel, verzekeringen en kleding niet betalen. In 2017 was dit 12%. In 2018 was dit 16,4%. Inkomens werknemers niet meegegroeid met winsten. Tijd voor eerlijk loon! Verhoog minimumloon.


@BruinBruinsma

Over Wehkamp: Werkgever is teleurgesteld in de FNV. De actie is te vroeg. Nou, ik vind het wel meevallen.


@ijmuidercourant

FNV ‘onthutst’ over torenhoge ICTkosten Tata Steel, bond broedt op klachtenmeldpunt.

INDRUK

Onder de indruk ben ik door het artikel over het ongeluk van Ingrid Muis (nummer 2/2020) en de gevolgen voor haar. Wat een geluk dat FNV Letselschade haar te hulp is gekomen in deze afschuwelijke situatie.

Maria Kwakman


FACEBOOK

BOEIEND

Werk bij een SW in de productie. Dat het werk simpelweg te saai of eentonig is met weinig tot geen uitdaging boeit de bazen niet.

Dorinde Bierma

LEESBAAR

Als het cao-boekje duidelijker leesbaar is, bestaat de kans dat werknemers merken dat de cao niet altijd goed wordt nageleefd. Kunnen ze misgelopen rechten alsnog krijgen.

H. de Loijer

BONUS

Alleen een bonus voor zorgpersoneel. Er zijn ook ondersteunende diensten geweest die zich de pestpokken hebben gewerkt. Er wordt weer met twee maten gemeten.

Alfred Kok

VERHOGING

Jammer dat er niet meer in zit. Voor volgende keer hoop ik op 6,5% loonsverhoging en 1000 euro netto eenmalig.

Robertino van den Oever

@Mondiaal

FNV Antikinderarbeidprojecten vergroten vakbondsinvloed, zo blijkt uit nieuw onderzoek.


@BasWeegberg

De trein heeft de toekomst. Nu hard bezuinigen is dan ook onbevattelijk. Pijnlijk, dit contrast met de diepe zakken voor de luchtvaart.


@AD.nl

Flexwerkers zien hun inkomen fors dalen door de coronacrisis. Zo’n 80 procent van de oproepkrachten staat op straat of is flink in inkomen teruggevallen. En zo’n 30 procent van de uitzendkrachten is zijn baan kwijtgeraakt. Dat meldt vakbond FNV.


@FNV

Ali Aklalouch, FNV-bestuurder Handel: Medewerkers Wehkamp zijn zo loyaal. Jullie hebben dit bedrijf opgebouwd. Goed sociaal plan is minimaal wat nodig is.