GRAFISCH NIEUWS

FINANCIEEL INZICHT VOOR GRAFICI

Interessant als je binnen zes jaar AOW krijgt

IS JE AOW NOG VERDER WEG, MAAR WIL JE TOCH EEN FINANCIEEL INZICHT? OOK DAN KUN JE CONTACT OPENEMEN OM TE OVERLEGGEN

In de grafimedia-cao hebben is afgesproken dat wie binnen 6 jaar AOW krijgt, recht heeft op individueel financieel inzicht. Dit kan je helpen bij het maken van belangrijke keuzes in de laatste fase van je loopbaan. De rekening voor dit financieel inzicht wordt betaald door de werkgever.

Voor veel mensen zijn geldzaken en pensioen niet hun favoriete onderwerp. We vinden het vaak saai of moeilijk. We denken vaak: daar kijk ik nog wel een keer naar. Maar in praktijk komt het er niet van. We vinden het belangrijk dat jij goed inzicht krijgt in wat er voor jou geregeld is en welke keuzes je kunt maken in de laatste fase van je loopbaan. Daarom hebben vakbonden en werkgevers in de grafimedia hierover afspraken gemaakt.

FINANCIEEL INZICHT

Werknemers die binnen zes jaar AOW krijgen, hebben vanuit de cao (artikel 6.4.2) recht op een vergoeding van maximaal 600 euro voor een individueel financieel inzicht. Dit inzicht kan helpen bij het maken van belangrijke keuzes in de laatste fase van je loopbaan. De rekening voor het financieel inzicht wordt betaald door je werkgever. Wanneer je werkgever lid is van het KVGO kan hij of zij hiervoor subsidie aanvragen bij het A&O fonds Grafimedia.

BEGRIJPELIJK EN CONCREET, GEEN GEDOE

  • In 60 minuten inzicht in de financiële gevolgen van mogelijke loopbaankeuzes;
  • In netto euro’s per maand;
  • Voorbereiden graag, maar hoeft niet;
  • Wij zorgen dat alle belangrijke onderwerpen ter sprake komen;
  • Geen zin in een adviseur over de vloer? Kies voor een telefonische afspraak en kijk mee met de adviseur via computer of tablet. Net zo makkelijk;
  • Toch behoefte aan een bezoek? Kies je eigen locatie;
  • Onze adviseur vult samen met jou de financiële gegevens in, terwijl jij meekijkt;
  • Weet je iets niet? Geen probleem. Dan maken wij een werkelijkheidsgetrouwe benadering;
  • Op maat gemaakt gespreksrapport met inzicht in jouw financiële wendbaarheid qua werk;
  • Begrijpelijke samenvatting

Is jouw AOW nog verder weg, maar wil je toch een financieel inzicht? Ook dan kun je contact opnemen om te overleggen over wat Prikkl voor je kan doen.

Deze dienst wordt aangeboden door adviesbureau Prikkl. Dus krijg je binnen zes jaar AOW en heb je belangstelling, neem dan contact met bureau Prikkl op 085 8000 184 of per mail op info@prikkl.nl.

Mocht je meer vragen hebben, dan kun je ook altijd mailen naar Media & Cultuur: cbb-mediacultuur@fnv.nl.

De pdf met meer informatie kun je hier downloaden.

Deel deze pagina