GEMENGDE BERICHTEN

KORT NIEUWS

WET TOEGANGSTESTEN AANGENOMEN

Met de invoering van de Tijdelijke wet testbewijzen is het toegestaan om een negatief testbewijs te vragen voor toegang tot een activiteit, evenement of gelegenheid. Deze wet maakt het doorvoeren van de versoepelingen die op 5 juni van kracht zijn geworden een stuk makkelijker.

EINDE VOOR VEEL TIJDSCHRIFTEN NABIJ

Uitgeverij Hearst gaat in Nederland stoppen met acht van de twintig tijdschrifttitels. Onder meer mannenmagazine Esquire en modemagazine Vogue gaan verdwijnen. Ook uitgever Audax heeft laten weten te stoppen met een aantal titels.

BOIJMANS VAN BEUNINGEN TOT 2028 DICHT

De renovatie van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam duurt langer dan gepland. Door een aanpassing van de plannen is de heropening van het museum opgeschoven van februari 2026 naar op zijn vroegst november 2028, heeft de gemeente Rotterdam bekendgemaakt.

STEUN VOOR CONCERTGEBOUW

Naast de vaste bijdrage van € 500.000 heeft Het Concertgebouw Fonds een bedrag van € 3,2 miljoen van de BankGiro Loterij ontvangen. De Loterij doneert dit jaar ruim 83 miljoen euro aan kunst, cultuur en monumentenzorg. De bijdrage die bestemd is voor Het Concertgebouw wordt dit jaar onder meer gebruikt om ervoor te zorgen dat Het Concertgebouw de coronacrisis financieel door kan komen.

Deel deze pagina