REACTIES

QUOTES & POST VAN LEDEN

WIL JIJ DE REDACTIE LATEN WETEN WAT JE VINDT? MAIL DAN NAAR REDACTIE@FNV.NL.

Hieronder tref je een selectie uit mail, sociale media en de ouderwetse brievenbus. De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen in te korten.


FACEBOOK

STAATSSTEUN ONDER VOORWAARDEN

Het is ’een heel slechte ontwikkeling’ als bedrijven staatssteun kunnen krijgen zonder dat er een boete is voor ontslag. Dat zegt Zakaria Boufangacha, arbeidsvoorwaardencoördinator bij FNV.

Rob Kok

Als iedereen nu eens lid was van de vakbond, dan kon je misschien meer een vuist maken tegen dit soort plannen. Reken maar dat er nog veel meer ellende op stapel staat. Samen staan we sterk.

Roelie Faber

Staatssteun vind ik toch zo’n mooi woord. Publiekssteun is het, want het is óns belastinggeld waarmee gegooid wordt ten faveure van de rijke, grote bedrijven.

Pieter Timmermans

Goedkope reset van je personeelsbestand. Als het dadelijk dan weer “beter” gaat mogen ze terugkomen met een lager salaris.

@FNVPubliekBelang De zwembaden mogen maandag weer open! Alleen zijn ze daar nog niet allemaal klaar voor. De #FNV wil dat ze pas opengaan als dat veilig kan, met voldoende maatregelen tegen corona. Vandaag verscheen een protocol met duidelijke handvatten.


@FNV De balans na een jaar #Uber op de beurs. De Uber #taxichauffeurs vangen de klappen op en houden het geen twee maanden meer vol. #schijnzelfstandigheid #platformeconomie


@FNV 'Uitbraak #Corona onder #arbeidsmigranten is een kwestie van tijd. Dat bewijst deze uitbraak in Velp wel. Wij waarschuwen al wekenlang. Arbeidsmigranten worden slecht gehuisvest en moeten vaak ook onveilig werken', zegt Bart Plaatje FNV-campaigner.


FACEBOOK

DAG VAN DE ARBEID

Net waren we nog live online, op deze corona-editie van de #dagvandearbeid. En in die uitzending werd nog eens duidelijk dat het minimumloon écht omhoog moet. Zoveel mensen die nauwelijks kunnen rondkomen van wat ze verdienen. Daarom waren er vandaag verschillende acties in het land, zoals deze van #Voor14. Als het nodig is − en hopelijk kan het dan weer − gaan we volgend jaar wel met zijn allen de straat op!

Linda Arends

Ook Groningen gaat voor 14. ‘Armoede is big business. De voedselbank wordt steeds populairder.’

Tomas Verver

:) Prima actie, minimumloon moet fors omhoog. Ik denk dat je in Nederland zeker 2500 euro per maand nodig hebt om echt volwaardig te kunnen leven.

Linda de Lang

En het loont dan ook beter om te gaan werken. Als je nu een uitkering hebt, kom je voor bijna alles in aanmerking wat geldregelingen betreft. Ga je werken voor het minimumloon of net erboven, raak je veel geld kwijt en ben je op maandbasis slechter uit.


MONDKAPJE

Vanaf 1 juni is een mondkapje verplicht in het ov. En je moet zelf voor je kapje zorgen. Dat gaat vast een hoop creativiteit opleveren.

Marijke Sands Stoffer

Strak plan en een mooi idee. Stuur maar op.

Jan Willem Dieten

Maar ik heb geen sokken met FNV erop.

Angela Olsman

Ik hoop dat er veel mensen hebben ingezien door deze crisis, dat ze lid moeten worden van jullie vakbond!

Freek Snijders

Zeg mondkapje, waar ga je heen, zo alleen, zo alleen ...

Liesbeth Beij Vijlbrief

Kom op, iedereen voor het Bondkapje ... Ik ben al jaren lid!

@FNV Zorg&Welzijn ‘Deze #FNV-bestuurder werkt aan een revolutie in de #jeugdzorg.’ Zegt De Correspondent over onze Maaike van der Aar, die al 15 jaar strijdt voor goede jeugdzorg. Zij hoopt volgende week op een reuzenstap: afschaffing van tijdschrijven.


@FNV Hard ingrijpen in vleessector is nodig om meer #corona besmettingen te voorkomen. John Klijn, FNV-bestuurder Voedingsindustrie: ‘Tijd van nog een pamfletje uitdelen is voorbij. In buitenland werken ze net als hier en worden eerste fabrieken al gesloten.’


@FNV Zorg&Welzijn De mensen in #zorg en #welzijn verdienen steun voor een zekere toekomst. Straks weer bezuinigen is onverteerbaar. Dat zegt de FNV in een brief aan leden van de #tweedekamer.


FACEBOOK

VAKBONDEN KRIJGEN ER JONGERE LEDEN BIJ

Volgens vakbond FNV, de grootste vakbond van Nederland. ‘We vermoeden dat dit samenhangt met de onzekere economische situatie waar ze in zitten, of met hun eigen werksituatie.’

Eva Neerhof

Ontzettend fijn dat steeds meer jongeren de weg naar FNV weten te vinden.

Colette Neefs

De jongeren hebben een fijne neus voor waar er (nog) hard, doortastend en voortvarend gewerkt moet worden. Zitten vol frisse ideeën en zijn zich scherp bewust van hun toekomst.

Melanie Szablewski

Goede ontwikkeling, veel nieuwe jonge leden! Nou positie pakken/behouden FNV!

Jurrien Bleker

Mooi zo, zonder jeugd geen toekomst!


FACEBOOK

THUISWERKEN

Veel mensen denken dat ze ook na de coronacrisis vaker thuis zullen werken. Jij ook?

Fenna Zuurman

Werk in de nachtdienst in verpleeghuis, zou niet weten waar ik de bewoners moet laten. Dat wordt stapelen in de tuin. Ik ga toch maar naar ze toe.

Robert-Jan Dijkman

Mega sleepover party! Met de matrassen de trap af à la Princesca ;) idd stay safe en dank je wel voor je zorg!

Hermien Gorlitz

Na de crisis ga ik zéker niet meer thuiswerken. Ik mis mijn collega’s enorm! En van en naar mijn werk reizen zie ik gewoon als ontspanning.

Wilfred Bregonje

Met mijn bus door de huiskamer? Nee, mag niet van mijn vrouw.