ARVAL

PRIVATE LEASE: WANNEER EEN GOEDE KEUZE?

Nooit eerder waren we zo bezig met het bewaren van voldoende afstand tussen elkaar. Nu we zoveel mogelijk moeten thuisblijven, vinden we het fijn dat iets als een bezoekje aan de garage niet nodig is. Private lease wordt mede daardoor steeds populairder. De auto wordt gratis voor de deur bezorgd, en opgehaald als er schade is of voor onderhoud. Om daarna schoongemaakt weer bij je voor de deur te worden gezet. Alles wordt tot in de puntjes geregeld, je hoeft alleen nog maar te tanken.

Hoewel het een op maat gemaakte corona-werkwijze lijkt te zijn, bestaat deze private lease-methode al lang. Het is die van leasemaatschappij Arval, die met haar haal-en-brengservice een uitgebreid pakket aan diensten aanbiedt. Bij Private lease wordt je zoveel uit handen genomen, jij hoeft alleen nog maar benzine te tanken. Dus geen zorgen meer over onderhoud van de auto, verzekeringen of wegenbelasting, alles is inclusief. Bovendien hoef je niet in één keer een grote investering te doen. Je sluit een contract af met een looptijd en jaarkilometrage die bij jouw situatie passen. En omdat je het contract zelf afsluit, betaal je geen bijtelling zoals bij een leaseauto van de zaak.

‘Is kopen niet voordeliger?’ Dit is een veelgestelde vraag, omdat de kosten van een private lease-contract gevoelsmatig hoog lijken. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat in het tarief ook de waardevermindering (afschrijving) van de auto is opgenomen en je maandelijks ‘spaart’ voor toekomstig onderhoud, reparaties en bandenvervanging. Dit zijn kosten die je bij de aanschaf van een auto vaak niet meerekent. De onaangename verrassingen waar je bij een gekochte auto nog wel eens voor kunt komen te staan, blijven je met een private lease-contract bespaard.

Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je een contract met een looptijd van minimaal 2,5 jaar afsluit en dat deze wordt geregistreerd bij het BKR. Dit wordt je van tevoren allemaal duidelijk uitgelegd.

UNIEK AANBOD VOOR FNV-LEDEN

In samenwerking met leasemaatschappij Arval kunnen wij een mooi voordeel op private lease bieden. Arval is in het bezit van het Keurmerk Private Lease, dat in samenwerking met de Consumentenbond is ontwikkeld en staat voor veilig, verantwoord en vertrouwd leasen. Je bent hierdoor verzekerd van transparante voorwaarden en een duidelijk leasecontract. Je vindt het voordeel op ledenvoordeelfnv.nl.

VOORDELEN VAN PRIVATE LEASE

  • Geen grote investering nodig
  • Zekerheid over uitgaven
  • Geen zorgen over onderhoud, verzekeringen, wegenbelasting etc.
  • Een gloednieuwe auto
  • Vaak goedkoper dan kopen met geleend geld

HOUD WEL REKENING MET:

  • Contract heeft een looptijd van minimaal 2,5 jaar
  • Een private leasecontract wordt geregistreerd bij het BKR
  • De auto wordt aan het einde van jouw contract weer ingeleverd

ADVIES VAN NIBUD

‘Er zijn veel verschillende vormen van lenen, maar feit blijft dat lenen altijd geld kost. Ook private lease brengt financiële verplichtingen met zich mee. Ga goed na of de lasten van private lease in je budget passen. Nu, maar ook in de toekomst. Zo heeft je leasebedrag bijvoorbeeld invloed op de hoogte van je hypotheekbedrag, als je van plan bent een huis te kopen. Maak dus een persoonlijk lijstje van de voor- en nadelen van private lease en houd er rekening mee dat het leasebedrag invloed heeft op je geldzaken.’

Deel deze pagina