VOORWOORD

STAY SAFE EN HOUD VOL

Had iemand ooit kunnen of durven denken dat we er nu, één jaar nadat de eerste coronapatiënt in Nederland opgenomen werd, zo voor zouden staan? Met een maandenlange sluiting van de horeca? En een kunst- en cultuursector die op z’n gat ligt?

Het zal vermoedelijk heel lang gaan duren voordat onze economie weer terug is op het niveau van begin 2020. Maar dat zijn slechts de economische ontwikkelingen, want nog steeds vechten we voor een algehele immuniteit voor zoveel mogelijk Nederlanders. Want onze gezondheid is een nog veel groter goed. Hopelijk hebben we nu het eind van deze pandemie in zicht en kunnen we langzaam maar zeker weer richting een ’normale’ toekomst gaan kijken. En ons voorbereiden om straks weer een zo normaal mogelijk leven te gaan leiden, met 'gewoon goed werk' dat we weer kunnen uitvoeren zoals we dat gewend waren. Nog een paar maanden en dan kunnen we waarschijnlijk ons leven weer opppakken waar we dat in maart vorig jaar neerlegden. Mét een aantal nieuwe cao’s die we de afgelopen maanden voor onze leden en niet-leden afspraken. Voor onder meer de grafimedia en hopelijk ook aankomende periode weer voor heel veel andere branches en sectoren.

MOOIE INTERVIEWS

In dit nummer van FNV Magazine lees je een aantal mooie interviews met leden die op het mediapark werken. Zij vertellen over hun ervaringen en leggen uit wat het niet krijgen van een vast contract met hen doet. Verder een uitgebreid interview met FNV-bestuurder Bernard van Iren over de totstandkoming van de cao grafimedia. Ik wens je voor nu veel sterkte met de hopelijk laatste coronaloodjes. Nog even volhouden en dan kunnen we ons leven weer vervolgens zoals we dat willen en lang hoopten. Tot die tijd: stay safe, houd vol en tot ziens in de zomer, waarin hopelijk weer veel meer kan!

Ger Deleij Sectorhoofd FNV Media & Cultuur

Deel deze pagina