LEZERSREACTIES

QUOTES & POST VAN LEDEN

WIL JIJ DE REDACTIE LATEN WETEN WAT JE VINDT? MAIL DAN NAAR REDACTIE@FNV.NL.

Hieronder tref je een selectie uit mail, sociale media en de ouderwetse brievenbus. De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen in te korten.


VAN HET PADJE

Hadden jullie niks zinnigs i.p.v. dit nietszeggende kwallerige interview (Arie Boomsma in nummer 4/2020, red.)? Om je te schamen! Hoe lang betaalt hij al contributie als ondernemer? Of zijn jullie inmiddels echt van het padje?!

Ton Evers

BINNEN!

De topbestuurders van grote bedrijven als Philips, Ahold Delhaize en Unilever hebben volgens vakbond FNV na enkele dagen in het nieuwe jaar al het loon verdiend waarvoor een minimumloner nog de rest van het jaar moet werken.

Nieuwsbrief Zembla (BNNVara)

FNV Kitty Jong

Super SyRi is blauwdruk voor meer toeslagenaffaires. Zeg beste politici, letten we nog een beetje op? Kan geen sprake van zijn dat de wet in deze vorm door de Eerste Kamer wordt goedgekeurd.

Jackie van Stigt

Volgende megadossier van kwetsbare burgers die door wantrouwende overheid slecht behandeld worden dient zich aan. #bijstandswet


FACEBOOK

UITSLAPEN

Vandaag, op de eerste werkdag van 2021, mochten honderden bouwvakkers uitslapen in plaats van om 7 uur op de steiger te staan. Zij zijn tot drie jaar voor hun AOW-leeftijd, maar dankzij de zwaarwerkregeling in de bouw kunnen zij vanaf 1 januari van hun vervroegd pensioen genieten.

FNV

SLECHT IDEE

Privatiseren was toch niet zo'n goed idee. Dat er nog mensen zijn die neoliberaal stemmen.

Mark Zwarts


SLAVERNIJ

Iedereen loopt te schreeuwen over slavernij in het jaar 1600 maar deze moderne slavernij wordt onder het vloerkleed gestopt (Arbeidsmigranten krijgen stank voor dank in nummer 4/2020, red). Aan het slavenverleden kunnen we niets veranderen. Maar slavenarbeid en uitbuiting in deze tijd kunnen we en moeten we wel voorkomen.

Eddie

Deel deze pagina