GEFIKST

HET BLIJVEN KRUIDENIERS

Coronabonus, maar niet voor zieke werknemer Lidl

Tekst Bart Speleers Illustratie Gijs Kast

Lidl geeft het personeel een coronabonus voor hun inzet, maar slaat de zieke werknemers over. Oneerlijk, vinden FNV-leden. Zij zetten met Facebook-berichten de supermarkt succesvol onder druk.

De coronatijd kent winnaars en verliezers. Een van de grote winnaars is overduidelijk de supermarktsector, waar vorig jaar de omzetgroei steeg tot grote hoogten. De reden is simpel: consumeren doen we nu noodgedwongen thuis. En de boodschappen doen we bij de Albert Heijn, Jumbo of Lidl. De drukte in de supers vergt veel van het personeel, dat terugkijkt op een hectisch coronajaar.

‘Het is gekkenwerk in de supermarkt’, vertelt Meinte De Vries (49), Lidl-medewerker in Franeker. ‘De werkdruk is gigantisch. Collega’s moeten in quarantaine of worden ziek door corona. Er is angst om het virus in de winkel op te lopen. En dan zijn er nog lastige klanten, die we moeten vragen om afstand te houden of een mondkapje te dragen.’

CHOCOLADEMELK

Om de inzet van het personeel te belonen, stuurde Lidl afgelopen zomer alle medewerkers een chocoladereep per post. ‘Bij het openen van de envelop liep er chocolademelk uit. Het was die dag 35 graden.’ De Vries lacht. ‘Idee leuk, uitvoering minder. Maar ik waardeer het gebaar wel.’ Niet veel later ontving het personeel nog een bosje tulpen voor hun werk in de frontlinie en, in oktober, een eenmalige uitkering, die bestond uit een percentage van het maandsalaris. Voltijds werkenden kregen circa tweehonderd euro bruto, maar anderen ontvingen tot hun verbazing niks of slechts een tientje.

‘Bij de FNV-kadergroep kregen we daar mailtjes over’, vertelt De Vries, actief FNV-lid. ‘Wat bleek: Lidl keerde alleen de bonus uit over gewerkte uren. Dus mensen die ziek waren geweest of arbeidstherapeutisch aan het werk waren, ontvingen geen of veel minder bonus.’

FACEBOOK

De verontwaardiging daarover was groot bij de FNV’ers. De Vries: ‘Collega’s zijn ziek geworden door zich kapot te werken voor hun baas, zijn gevloerd door de hoge werkdruk, hebben op de werkvloer corona opgelopen. En dan worden ze uitgesloten van de bonus. Dat ging er bij de kaderleden van de FNV niet in.’ Om de mening te peilen van collega’s plaatste de kadergroep een bericht over het bonusbeleid op hun openbare Facebook-pagina.

‘Hierop kwamen enorm veel negatieve reacties’, vertelt het FNV-lid. ‘Reageerders vonden het unaniem onterecht en oneerlijk dat de zieken geen of weinig bonus kregen.’ De kadergroep was van plan de reacties voor te leggen aan Lidl, maar de supermarkt had de collectieve verontwaardiging op Facebook al opgepikt en paste het beleid direct aan. Lidl zegde toe dat alle werknemers, ziek of niet, een percentage van het vaste maandsalaris zouden ontvangen.

KRUIDENIERS

Een meer dan terechte stap, vindt De Vries. Maar de kritiek op Lidl is nog niet verstomd, benadrukt de FNV’er. ‘De supermarktmedewerkers verdienen meer dan een bonusje.’ Afgelopen twaalf jaar bleef de verhoging van de supermarktlonen onder inflatieniveau, waardoor de koopkracht van het personeel daalde. De FNV eist daarom vijf procent loonsverhoging in de cao-onderhandelingen met de grootgrutters. Maar de supermarkten vinden dat te veel.

‘Zij hebben te lijden onder corona, is hun verweer.’ De Vries, lachend: ‘Flauwekul natuurlijk, maar het blijven kruideniers, hè.’ De FNV en haar leden zijn het niet eens met het schamele aanbod van de supermarkten en gaan binnenkort over tot stakingen.

Deel deze pagina