VOORWOORD

WAT WIL JIJ?

De bestuurders van de sector Media en Cultuur maken zich op voor een aantal nieuwe rondes met cao-onderhandelingen. Van het mediapark tot de cao voor remplaçanten, de FNV vindt het belangrijk dat je als lid ook zeggenschap hebt over wat je van een cao verwacht. Dus: Wat wil jij terugzien in jouw cao?

Onder meer de grafische branche is weer toe aan een nieuwe cao. Dat betekent dat bestuurder Bernard van Iren op dit moment druk is met inventariseren wat jij als lid terug wilt zien in die cao. Je kunt je top 5 nog tot eind maart kenbaar maken. De bestuurder neemt alle ideeën serieus. Iets dat de 33-jarige Dana Korver beaamt. Zij is brancheraadlid en sectorraadslid. We spraken Dana op de drukkerij in Uitgeest over haar werkzaamheden bij Dobber Healthcare.

MEDIAPARK

Verder is er nieuws over de voortdurende onrust op het Hilversumse Mediapark. Bestuurders aldaar pleiten voor een branche-brede cao voor alle facilitair bedrijven op het Mediapark om zo de concurrentie op arbeidskosten te verminderen. Het lijkt erop dat de facilitair bedrijven en de FNV wat dichter bij elkaar zijn gekomen.

OPS-LOKET

Goed nieuws tenslotte voor de slachtoffers van oplosmiddelen. Er is na meer dan 15 jaar strijd voor erkenning, een compensatieregeling afgesproken en binnenkort gaat een OPS-loket van start. Je leest er verderop in dit digitale magazine meer over.

Ik wens je veel leesplezier!

Ger Deleij
Sectorhoofd Publiek Belang