COMPENSATIE

OPS-loket van start na 15 jaar strijd

EINDELIJK COMPENSATIE VOOR SLACHTOFFERS OPLOSMIDDELEN

SLACHTOFFERS MET EEN OFFICIËLE DIAGNOSE DIE NOG GEEN SCHADEVERGOEDING VAN HUN (VOORMALIG) WERKGEVER HEBBEN ONTVANGEN, KOMEN IN AANMERKING VOOR EEN EENMALIGE NETTO VERGOEDING VAN 21.269 EURO.

Na ruim 15 jaar strijd voor erkenning van de schade aan de gezondheid van de slachtoffers van oplosmiddelen (OPS) is eindelijk op 1 maart de uitvoering van deze compensatieregeling van start gegaan.

De Stichting OPS is verheugd dat eindelijk de stem van de slachtoffers wordt gehoord en dat de Tweede Kamer heeft besloten dat er een vorm van compensatie beschikbaar komt. Slachtoffers met een officiële diagnose die nog geen schadevergoeding van hun (voormalig) werkgever hebben ontvangen, komen in aanmerking voor een eenmalige netto vergoeding van 21.269 euro.

Ook slachtoffers die een vergoeding hebben ontvangen die lager is dan dit bedrag, kunnen een aanvulling tot het genoemde bedrag aanvragen. De vergoeding wordt in zijn geheel betaald door de overheid, helaas hebben werkgevers en verzekeraars geweigerd om hieraan mee te betalen.
.
De Stichting OPS organiseert in samenwerking met het OPS-Loket (de uitvoeringsinstantie voor de regeling) in maart een aantal informatiebijeenkomsten. Ook is dan via de website van de Stichting OPS de nodige informatie voor het aanvragen beschikbaar.


Wie komen voor de compensatie in aanmerking:

  • Je bent als werknemer aan oplosmiddelen blootgesteld
  • Je beschikt over een diagnose van het solvent-team of van een andere specialist
  • Je hebt géén vergoeding van de werkgever ontvangen, of een vergoeding lager dan het normbedrag (21.269 euro).

De Stichting OPS organiseert in maart diverse voorlichtingsbijeenkomsten waarin de gehele gang van zaken wordt uitgelegd. Ook is er informatiemateriaal beschikbaar.

Wil je een van de bijeenkomsten bijwonen, meld je dan via e-mail aan op info@stichtingops.nl, of per telefoon 0519-589785. Zet er in de mail even bij met hoeveel personen je komt en welke bijeenkomst je wil bezoeken.


De bijeenkomsten worden op de volgende locaties georganiseerd:

Aanvangstijd 13.00 uur, afsluiting om 15.00 uur.

Zaterdag 14 maart: Hotel Van der Valk Oostzaan-Amsterdam, Westeinde 1 te Oostzaan
Zaterdag 21 maart: Hotel Van der Valk Houten, Hoofdveste 25 te Houten
Zaterdag 21 maart: Hotel Van der Valk Eindhoven, Aalsterweg 322 te Eindhoven
Zaterdag 28 maart: Hotel Van der Valk de Cantharel, v. Golsteinlaan 20 te Apeldoorn
Zaterdag 28 maart: Postillion Hotel Dordrecht, Rijksstraatweg 30 te Dordrecht

Deel deze pagina